Certificering

Het voedselveiligheidssysteem van de Groot international is gecertificeerd volgens IFS Food. De scope van het certificaat omvat de handel, het rijpen van bananen en het verpakken van groenten en fruit.

De kwaliteit van de producten bij de Groot international voldoen minimaal aan de handelsnormen zoals opgesteld door de Europese Unie. Deze handelsnormen zijn terug te vinden op: www.kcb.nl. Om er zeker van te zijn dat de Groot international een strikt voedselveiligheidssysteem heeft is het bedrijf in het bezit van het RIK certificaat (Reglement Interne Kwaliteitscontrole).

De Groot international is tevens in staat om volgens GS1 richtlijnen te leveren, waarbij producten volgens de geldende regels en normen van de Nederlandse levensmiddelen en drogerijsector worden afgeleverd.

Daarnaast beschikt de Groot international over het SKAL certificaat voor biologische productie. Een compleet overzicht van de certificeringen vindt u in onderstaande tabel. Van leveranciers wordt verwacht dat zij in het bezit zijn van een geldig certificaat van een door de GFSI goedgekeurd voedselveiligheidssysteem (BRC, IFS, SQF) of GlobalGAP.

» Fairtrade Certificaat
» AEO Certificaat
» IFS Certificaat 
» RIK Certificaat 
» BIO Certificaat

 

Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem vrijblijvend contact op »